EPZ

Printvriendelijke versie

Directeur Carlo Wolters van EPZ: “Wij produceren op een veilige wijze genoeg CO2-vrije stroom voor een miljoenenstad”

De naam van onze centrale is bekender dan de naam van ons bedrijf: kerncentrale Borssele. Het is de enige kerncentrale in ons land die elektriciteit opwekt. Hij wekt op de kleinste oppervlakte de meeste CO2-vrije stroom van ons land op: ongeveer 4.000 GWh per jaar. Genoeg om een miljoenenstad van stroom te voorzien.

EPZ heeft als beleid zichzelf ‘voortdurend te verbeteren’. We investeren voortdurend in de veiligheid en kwaliteit van onze installatie, onze mensen en onze organisatie. De kerncentrale Borssele is gebouwd volgens een veilig ontwerp uit begin jaren zestig: robuust en eenvoudig. De kerncentrale kwam in 1973 in bedrijf en is daarna iedere tien jaar aan de laatste stand der techniek aangepast. We doen er alles aan om tot de veiligste kerncentrales in de wereld te blijven behoren.

Wij hebben vergunning om tot 2034 met de kerncentrale door te mogen produceren en dus met veilige en schone stroom bij te dragen aan (inter)nationale milieudoelstellingen. Maar wij voelen ons ook verantwoordelijk voor de periode na 2034, namelijk de ontmanteling van de kerncentrale. Wij zorgen er nu al voor dat we in 2034 over genoeg financiële middelen beschikken om het terrein in Borssele weer op te leveren als groene weide.

Wie de kerncentrale eens van dichtbij wil zien, moet zeker eens een bezoekje brengen aan onze virtuele rondleiding: www.kerncentrale.nl. Neem ook een kijkje op www.epz.nl.

Bekijk of download het jaarverslag van EPZ