URENCO

Printvriendelijke versie
A. Louter, managing director URENCO

Managing Director Ad Louter van URENCO Nederland: “URENCO Nederland is een uniek bedrijf in Twente, in Nederland en eigenlijk mogen we wel zeggen in de wereld. Een bedrijf dat een heel sterke technologie heeft. Maar nog belangrijker, dat sterke mensen heeft. Want de mensen, die maken het verschil.

Bij URENCO in Almelo maken we van uranium brandstof voor kerncentrales: splijtstof. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn wij een stabiele factor in de dagelijkse energievoorziening voor 100 miljoen gezinnen, bedrijven en scholen wereldwijd.

URENCO gebruikt ultracentrifuges voor het verrijkingsproces van uranium. Op dezelfde manier produceren we naast uranium ook stabiele -niet radioactieve- isotopen voor industriële, medische en wetenschappelijke toepassingen. Die worden gebruikt om straling te verminderen in kernreactoren. Of om lasnaden te inspecteren en constructiefouten in metaal op te sporen. Ziekenhuizen gebruiken onze stabiele isotopen om diagnoses te stellen, tumoren te behandelen en pijn te bestrijden. Jaarlijks behandelen zij honderdduizenden patiënten met onze producten.

Zo leveren wij een bijdrage  aan het welzijn, de welvaart, het milieu en de maatschappij in al haar dimensies. Dit geeft onze mensen de energie om de optimale omstandigheden te bewaken en de hoogst denkbare kwaliteit te leveren.

URENCO Nederland is onderdeel van de URENCO Group. Naast Almelo hebben we vestigingen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ben je nieuwsgierig naar ons verrijkingsproces? Net als de andere NNL organisaties kun je ons bezoeken. We heten je graag van harte welkom in onze wereld.”

 

Bekijk of download de brochure over URENCO
Bekijk of download de folder over stabiele isotopen